Hyr hela hotellet

Vårt koncept Hyr hela hotellet är ett perfekt alternativ för små och stora sällskap som vill träffas i en privat miljö. Här får ni exklusiv rätt till ett helt boende, med både hotellrum och allmänna utrymmen.

Fakta om Hotell Söder

Hotellet ligger på Tjärhovsgatan 20, ett stenkast från Medborgarplatsen. Hotellet har 12 rum fördelat på 4 enkelrum, 6 dubbelrum och 2 trebäddsrum. Alla rum har helkaklad dusch/toalett, TV med satellitkanaler och hårtork. Sängarna är av hög svensk kvalite från Vikings of Sweden. Ute i de allmänna ytorna finns en restaurangdel och en liten lounge. På väggen i loungen sitter en 55 tums TV.

Lämpliga tillfällen att hyra hela hotellet

De flesta gånger vi hyr ut hela hotellet så sker det med anledning av:

  • en familjesammankomst
  • möhippa eller svensexa
  • för att fira någon eller något
  • en privat grupp som har ett ärende i Stockholm
  • ett företag som vill få en möjlighet till viss avskiljdhet/exklusivitet under sin vistelse i Stockholm.

Oavsett vad din vistelse gäller så garanterar vi en positiv upplevelse där både du och dina gäster blir nöjda.

Vad kostar det att hyra hela hotellet?

Priset för att hyra hela hotellet varierar beroende på vilket datum som är aktuellt. Priserna varierar från 22.500 kronor – 30.000 kronor (vilket blir 1.022 kr – 1.363 kr per person). Max antal personer är 22.  

Deposition

30 dagar innan ankomst skall en deposition vara hotellet tillhanda. Depositionen avser att täcka eventuella oförutseddbara händelser, skador, stölder etc och återbetalas i anslutning till avslutad vistelse om allt gått som planerat.  

Vad ingår?

Priserna inkluderar bäddade sängar, handdukar, badlakan och städning.

Fri tillgång till hotellets allmänna utrymmen såsom matsal och lounge.

Hur och när betalar man?

En reservationskostnad på 5.000 kronor betalas vid bokningstillfället. Reservationbskostnaden är inte återbetalningsbar men räknas senare av mot bokningsbeloppet. Resterande kostnad betalas senast 30 dagar innan ankomst. Om bokning sker med mindre tid än 30 dagar till ankomst betalas hela bokningssumman vid bokningstillfället. Hotellet gör inga preliminärbokningar.

Vad händer om man behöver boka av?

Avbokning mer än 30 dagar innan ankomst : Reservationskostnaden på 5.000 kronor debiteras. Om eventuell ytterligare betalning gjorts återbetalas motsvarande summa.

Avbokning 15 till 29 dagar innan ankomst : Reservationskostnaden på 5.000 kronor debiteras samt 50% av resterande bokningskostnad (reservationskostnaden exkluderad).

Avbokning 0 – 14 dagar innan ankomst : Reservationskostnaden på 5.000 kronor debiteras samt 100% av bokningskostnaden.

In- och utcheckning

Incheckning kan ske från kl. 15.00. Eventuell tidigare incheckning enligt överenskommelse.

Utcheckning fram till kl. 11.00. Eventuell senare utcheckning enligt överenskommelse.

Antal gäster när man hyr hela hotellet

Maxantal gäster på anläggningen är 22 personer. Inga andra än övernattande gäster äger tillgång till anläggningen under bokningstiden.

Möjligheter till konferens

Hotellet erbjuder möjlighet till konferenser för mindre företag som vill vara i en privat miljö centralt i Stockholm. Som konferenslokal används hotellets matsal där det finns en 55 tums TV på väggen möjlig för olika presentationer. Blädderblock finns. Mat och dryck enligt överenskommelse. Möjligheten till konferenser är tidsmässigt anpassad efter hotellets in och utcheckningstider.  

Mat och dryck

Hotellet erbjuder möjlighet till prisvärd mat och dryck. Bland dryck kan nämnas öl, vin, cava, champange och massor av alkoholfria alternativ.

Får man medtaga egen dryck när man hyr hela hotellet?

Gäster får ha medtagen alkohol på hotellrummen, precis som på alla hotell. För förtäring i/på övriga ytor gäller hotellets serveringstillstånd och de lagar och regler som är kopplat till det. Det är alltså inte tillåtet att dricka egen alkohol i/på hotellets allmänna ytor.

Kan man använda hotellets kök till egen matlagning?

Hotellets kök är tyvärr inte för utlåning eller uthyrning.

Säkerhet

Hotellet är utrustat med detektorer och har automatlarm till Räddningstjänsten. Bokningsansvarig  ansvarar under bokningstiden för samtliga kostnader som är kopplat till eventuella insatser från Räddningstjänsten (som kan anses ha uppkommit på grund av gästernas agerande/eget vållande). Maxkostnad för räddningstjänstens insatser är 13.000 kronor.      

Rökning

Rökning är absolut förbjudet på hotellet. Om rökning sker inomhus äger hotellet rätt att debitera för sanering och gäster kommer avvisas från hotellet.

Gästernas ansvar

Bokningsansvarig hos gästerna äger ansvar för att ersätta hotellet för saker som skadats eller stulits från hotellet.

Bokningsansvarig hos gästerna äger ansvar för att ersätta hotellet i de fall extraordinär städning krävs. Med extraordinär menas att hela eller delar av hotellet lämnas i ett skick som inte är att anse som normalt efter en hotellvistelse.

Hund på hotellet

Viss möjlighet att medta hund finns men måste alltid skall ske i dialog med hotellet.

Bokningsansvarig hos gästerna får utökad information

Alla hotellets rum har avancerade kodlås. Även entren till hotellet har ett kodsystem. Alla gäster får vid incheckning information om koder till respektive rum samt koden till entren. Den som är bokningsansvarig hos gästerna får också en komplett lista med samtliga aktuella koder.  

Om gästerna behöver hjälp från hotellet under en tid när hotellet inte är bemannat?

Kontakta hotellet på telefonnummer 08 – 644 67 00. Vi svarar dygnet runt.

Musik

Hotellet är en del av en större fastighet med hyresgäster. Sunt förnuft skall råda. Efter kl. 23.00 förväntas ljudnivån på hotellet vara i ”samtalston”.            

Uppförandekod

Samtliga gäster är införstådda med att ”vett och etikett” gäller under vistelsen.  Hotellet äger rätt att avvisa enskilda gäster och hela sällskapet om bristerna i uppförande är alltför omfattande. Enskilda gäster eller sällskap som avvisas från anläggningen äger ej rätt till återbetalning.  

Förberedelse från gästerna när man hyr hela hotellet

Av erfarenhet vet vi att det brukar bli smidigare om indelningen per rum är klar innan gästerna kommer till hotellet. Vilka vill sova i enkelrum? Vilka kan tänkas dela rum? Dubbelrummen går att använda som enkelrum och trebäddsrummen som dubbelrum om man inte är fullt antal gäster.                             

Kontakt

Hotell Söder
Tjärhovsgatan 20
116 21 Stockholm
info@hotelsoder.se
Telefonnummer 08-644 67 00